fbpx
Beeldmerk ESG

Werken bij ESG

Beveiliging CAO

In een wereld waar veiligheid een cruciale rol speelt, is de beveiligingsbranche een van de meest dynamische en veeleisende sectoren om in te werken. Voor zowel beveiligers als werkgevers is het van essentieel belang om de arbeidsomstandigheden en arbeidsvoorwaarden goed te regelen. Hier komt de beveiliging CAO (Collectieve Arbeidsovereenkomst) om de hoek kijken. De CAO in de beveiligingsbranche is een juridisch bindend document dat de arbeidsvoorwaarden en regelgeving voor werknemers in deze sector vaststelt. Wij van ESG vertellen je graag meer over wat een CAO precies is, wat de ontwikkelingen zijn en wat werknemers en werkgevers moeten weten.

Wat is een CAO?

Voordat we ingaan op de specifieke details van de beveiliging CAO, laten we eens bekijken wat een CAO eigenlijk inhoudt. De afkorting staat voor ‘Collectieve Arbeidsovereenkomst’. Dit is een juridisch bindend document dat afspraken bevat tussen werkgevers en werknemers. Er staan zaken in over arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden. Het is bedoeld om de rechten en verplichtingen van zowel werkgevers als werknemers te definiëren, en er staat informatie over salaris, werktijden, vakantiedagen en andere arbeidsgerelateerde kwesties in. Kortom, de beveiliging CAO biedt de nodige structuur en bescherming voor beveiligers en beveiligingsbedrijven.

De beveiliging CAO 2023

Elk jaar zijn er veranderingen en updates in de CAO voor de beveiligingsbranche. Dit heeft betrekking op de specifieke afspraken en voorwaarden die van toepassing zijn op beveiligers in Nederland. Dit vindt je terug in de CAO.

Werken met een goede beveiliging CAO

Details beveiliging CAO

Loon beveiliging CAO

De CAO van beveiligers bepaalt de minimumlonen voor werknemers in de particuliere beveiligingsbranche. De lonen zijn opgebouwd in schalen, waarbij elke schaal een ander loonniveau heeft. De schalen zijn als volgt:

 • Schaal 1: €1.900,- bruto per maand
 • Schaal 2: €2.100,- brutoper maand
 • Schaal 3: €2.300,- bruto per maand
 • Schaal 4: €2.500,- bruto per maand
 • Schaal 5: €2.700,- bruto per maand

Het is belangrijk om te onthouden dat dit slechts richtlijnen zijn voor bedrijven. Wanneer je wil werken bij ESG, dan betalen we liever hoger dan de CAO.

Arbeidsduur beveiliging CAO

De CAO van beveiligers bepaalt de maximale arbeidsduur voor werknemers in de particuliere beveiligingsbranche. De maximale arbeidsduur is 40 uur per week. Werknemers mogen maximaal 10 uur per dag werken en maximaal 48 uur per week.

Vakantiedagen beveiliging CAO

De CAO van beveiligers bepaalt het aantal vakantiedagen dat werknemers in de particuliere beveiligingsbranche krijgen. Het aantal vakantiedagen is afhankelijk van de leeftijd en het aantal dienstjaren van de werknemer.

 • Tot 25 jaar: 20 vakantiedagen
 • Van 25 tot 40 jaar: 24 vakantiedagen
 • Van 40 tot 55 jaar: 28 vakantiedagen
 • Van 55 tot 65 jaar: 32 vakantiedagen
 • Na 65 jaar: 36 vakantiedagen

Ziektegeld beveiliging CAO

De CAO van beveiligers bepaalt dat werknemers in de particuliere beveiligingsbranche recht hebben op ziektegeld als ze ziek zijn. Het ziektegeld wordt betaald door de werkgever.

 • Eerste 14 dagen: 70% van het loon
 • Vanaf dag 15: 100% van het loon

Overige zaken

De CAO van beveiligers regelt ook een aantal andere zaken, zoals:

 • Overwerk: Overwerk moet worden betaald met een toeslag van 50%.
 • Nachtwerk: Nachtwerk moet worden betaald met een toeslag van 25%.
 • Vakantiegeld: Vakantiegeld wordt uitbetaald in mei.
 • Ziektegeld: Ziektegeld wordt betaald vanaf de eerste dag dat de werknemer ziek is.
 • Opleiding: Werkgevers moeten werknemers de mogelijkheid bieden om zich te laten opleiden voor een hogere functie.

De CAO van beveiligers is een belangrijke regeling voor werknemers in de particuliere beveiligingsbranche. De cao zorgt ervoor dat werknemers in de particuliere beveiligingsbranche goede arbeidsvoorwaarden hebben.

Wat moet je weten als werknemer?

Als werknemer in de beveiligingsbranche is het handig om op de hoogte te zijn van de voorwaarden van de beveiliging CAO voor 2023. Dit houdt in dat je moet begrijpen wat er in staat. Of dit nu betrekking heeft op je salaris, werktijden of andere arbeidsvoorwaarden. Het is fijn om te weten waar je recht op hebt. Uiteraard kun je ook altijd vragen over de beveiliging CAO met ons bespreken en oplossen. 

Werken bij ESG

Bij ESG bieden we beveiligers en servicemedewerkers de kans om deel uit te maken van een groeiend en toegewijd team. Onze organisatie zet zich in voor een veilige werkomgeving en zorgt ervoor dat elke werknemer de nodige training en ondersteuning krijgt om te gedijen in de beveiligingsbranche. Wij voldoen dus aan de CAO, maar doen er vaak nog een stapje bij. Ontdek hoe je bij ESG kunt werken en een positieve impact kunt hebben op evenementen in Nederland.

Werken in de beveiliging

Als medewerker van ESG heb ik een geweldige tijd. Ik waardeer de verschillende evenementen waarop we staan. Of het nu gaat om muziekfestivals, sportevenementen of bedrijfsbijeenkomsten, elke dag is anders en brengt nieuwe uitdagingen met zich mee

Werken met een goede beveiliging CAO

Bij ESG begrijpen we het belang van een goede en eerlijke beveiliging CAO voor onze medewerkers. Het is een van de vele redenen waarom ons team van beveiligers en servicemedewerkers graag bij ons werkt. Onze organisatie is toegewijd aan het bieden van de best mogelijke arbeidsvoorwaarden, wat zich vertaalt in een veilige, positieve en stimulerende werkomgeving.

Onze medewerkers profiteren van de voordelen van een CAO die zowel hun veiligheid als hun welzijn waarborgt. Dit betekent concreet dat ze genieten van eerlijke salarissen, passende secundaire arbeidsvoorwaarden en de nodige training en certificering om uit te blinken in hun rol. Een goede beveiliging CAO is niet alleen een juridisch document voor ons, maar een weerspiegeling van onze inzet voor onze medewerkers.

Of je nu een ervaren beveiliger bent of net begint in de branche, wij bieden iedereen de kans om te werken binnen de kaders van een sterke en eerlijke beveiliging CAO. Wij geloven dat gelukkige en goed ondersteunde medewerkers de sleutel zijn tot het succes van onze organisatie en het veiligheidslandschap in Nederland. Dus, als je op zoek bent naar een carrière in de beveiliging met de voordelen van een goede CAO, overweeg dan om je bij ons aan te sluiten. Samen kunnen we werken aan veiligere en succesvollere evenementen in het hele land.

Chat openen
1
💬 Ook werken bij ESG?
Scan de code
App ons je motivatie
Hallo 👋
Wat leuk dat je interesse hebt. Graag ontvangen wij een korte toelichting waarom je bij ons wilt komen werken!